Activitats i exposicions

15 de desembre de 2023

ACTIVITAT

Que la figura de Joan Abelló dona per vessar rius de tinta i hores de tertúlia i converses és un fet evident. La riquesa del personatge, centrada en els dos grans pilars de la seva existència, la pintura i el col·leccionisme, dona per a molt. Però no només aquests aspectes marquen la personalitat del pintor. D’una banda, les relacions humanes van ser una marca important de la seva existència

Llegir més →

30 de desembre de 2023

VISITA GUIADA

Visita guiada a l’exposició temporal a càrrec dels serveis educatius del Museu. 11,15h

Llegir més →

del 4 d'agost de 2023 al

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

En aquesta petita mostra expositiva estableixen diàleg les aspiracions del jove Abelló sobre el somni de crear a Mollet del Vallès una casa-museu com el Cau Ferrat de Sitges amb les fotografies del Centre de Documentació de la Fundació Municipal Joan Abelló que, en la celebració del centenari del seu naixement, es poden veure reproduïdes al museu que ell tenia com a inspiració.

Llegir més →

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Museu Abelló i Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, dos museus que són fruit de dos col·leccionistes. En motiu del centenari del naixement del primer, Joan Abelló, el Museu Abelló exposa a la vitrina del Museu Tomàs Balvey  dos objectes de la seva col·lecció modernista, un d’ells relacionat també amb un tema de salut, un dels clars exponents del Museu de Cardedeu.

 

Llegir més →

del 26 d'octubre al 26 de novembre de 2023

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Tot i ser el més important, no és la passió pel col·leccionisme l’únic vincle de l’escultor Frederic Marès i el pintor Joan Abelló. Aquesta petita mostra permet posar en diàleg les figures de tots dos col·leccionistes a partir de les reproduccions de dos objectes que, amb diferents significacions, van utilitzar tots dos artistes i ens permeten conèixer-los: dos llibres autobiogràfics i dues maletes de viatge.

Llegir més →

del 7 de novembre de 2023 fins el 25 de febrer de 2024

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Amb una de les teles de Mir pintades a Santa Perpètua que Abelló adquiriria per a la seva col·lecció i amb un paisatge de Mollet realitzat per ell el 1949, clar exponent de la seva admiració per Mir, aquesta mostra convida a passejar pel seu Vallès des del Museu d’Art de Cerdanyola.

Llegir més →

del 7 de novembre de 2023 al 25 de febrer de 2024

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Josep Maria Subirachs retratà el seu amic i pintor Joan Abelló el 1954 en aquest delicat carbonet que protagonitza aquesta petita mostra, amb la qual es vol donar a conèixer la visió plàstica de Subirachs sobre el pintor molletà.

Llegir més →

del 14 de novembre de 2023 al 15 de gener de 2024

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Joan Abelló i Antoni Deu, son dos col·leccionistes coetanis que van llegar la seva col·lecció a les seves ciutats, Abelló a Mollet la seva ciutat natal i Antoni Deu al Vendrell, ciutat on va exercir de notari

Llegir més →

del 14 de novembre de 2023 al 15 de gener de 2024

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

La col·lecció Abelló té un extens fons musical, hi destaquen les partitures de les Tonadillas d’Enric Granados i un fons fotogràfic del músic, que Abelló va heretar del seu mestre Carles Pellicer, i va utilitzar pels gravats de L’hora del te, el llibre que va escriure per homenatjar al seu mestre

Llegir més →