Activitats i exposicions

Joan Abelló, la col·lecció convidada

Coincidint amb la commemoració de l’Any Abelló, el Museu Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès convida a diferents museus d’arreu del país a afegir-se a la celebració. Un conjunt d’actes i exposicions volen donar a conèixer la personalitat desbordant del pintor i col·leccionista Joan Abelló que es poden resseguir en la seva Casa Museu de Mollet i en el Museu Abelló, desplegant la seva col·lecció i la seva pintura per diferents punts de la geografia catalana per tal que les peces dialoguin amb obres dels fons d’altres Museus. A cada lloc, una complicitat.

Llegir més →

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Aquesta petita mostra és un exemple més de la complicitat que existí entre Josep Palau Oller i Josep Mompou, a partir de dues obres d’aquest darrer: Figures, un carbonet sobre paper del 1937, i el cartró per a tapís Venus negra. Venus blanca, de 1957. Tot plegat, emmarcat en l’ambient cultural que Abelló visqué a casa del seu mestre Carles Pellicer gràcies a la partitura original de Suburbis, del germà de l’artista, Frederic Mompou.

Llegir més →

Del 25 al 30 de desembre 2023

Realitzada

XARXES SOCIALS

En el marc del cicle d’exposicions “La col·lecció convidada” i coincidint amb l’aniversari de la mort de Joan Abelló, des del 25 de desembre fins el 30 de desembre, data en que es compleixen 25 anys de la mort del poeta, des del Museu Abelló i amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, celebrem l’amistat dels dos artistes amb una acció digital que podeu seguir a través de les xarxes socials del Museu Abelló. Segeuix-nos a Twitter, Instagram i Facebook: @museuabello.

Llegir més →

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Aquesta petita mostra convida a conèixer el bonic nexe que existí entre el pintor Joan Abelló i la ciutat de Girona mitjançant l’obra La Devesa, pintada a la tardor de 1997. La tela participà en la mostra que la Galeria Carmen de Platja d’Aro va organitzar el mateix any sobre l’artista, fruit de la qual s’edità el llibre Girona per Abelló.

Llegir més →

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

La convidació de la Composició de Guinovart feta el 1962, juntament amb la reproducció de la coberta del llibre La Atlántida de Javier Núñez de Prado, esdevenen el punt i final a les complicitats que, al llarg de la celebració del centenari del naixement del pintor molletà, s’han produit entre els amics i artistes Josep Guinovart i Joan Abelló.

Llegir més →

Del 21 de desembre al 21 de gener

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Dos moments de Joan Abelló captats per la poètica mirada de Francesc Català-Roca: el pintor ha sortit a l’exterior del seu estudi, allà on assegura tenir una petita galeria penjada al cel com si d’un niu es tractés i des d’on contempla la ciutat de Barcelona, plena de vida i del pampallugueig dels seus anuncis a la nit.

Llegir més →

Abelló al pati del seu estudi de Barcelona contemplant la ciutat. Fotografia de Francesc Català-Roca

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Aquesta petita mostra es basa en el diàleg del Sàtir d’Ismael Smith amb Pan i Dafnis de Juan Adán, obres que comparteixen temàtica i iconografia i que permeten unir les col·leccions del Museu Abelló i del Museu de Lelida a partir de dues divinitats dels boscos.

Llegir més →

del 4 d'agost de 2023 al

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

En aquesta petita mostra expositiva estableixen diàleg les aspiracions del jove Abelló sobre el somni de crear a Mollet del Vallès una casa-museu com el Cau Ferrat de Sitges amb les fotografies del Centre de Documentació de la Fundació Municipal Joan Abelló que, en la celebració del centenari del seu naixement, es poden veure reproduïdes al museu que ell tenia com a inspiració.

Llegir més →

A partir del 22 de desembre 2023

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

«Em poso a pintar i de vegades sembla que els tubs de color em ragin de l’ànima.» Joan Abelló

Llegir més →

EXPOSICIÓ FORA DEL MUSEU

Museu Abelló i Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, dos museus que són fruit de dos col·leccionistes. En motiu del centenari del naixement del primer, Joan Abelló, el Museu Abelló exposa a la vitrina del Museu Tomàs Balvey  dos objectes de la seva col·lecció modernista, un d’ells relacionat també amb un tema de salut, un dels clars exponents del Museu de Cardedeu.

Llegir més →